Koolhydraten zijn de gevaarlijkste elementen van de voeding. Dus of ze schadelijk zijn, en in feite zijn ze van bijzonder gevaar als voor het naar bed geconsumeerd?

Is het eten van koolhydraten voor het slapen gaan schadelijk?

 

Zijn koolhydraten schadelijk voor de gezondheid, en in het bijzonder wanneer ze geconsumeerd worden voor het slapen gaan? 

Vanuit het perspectief van een gezonde levensstijl en voeding, worden koolhydraten beschouwd als de veroorzakers van gewichtstoename, vooral als ze geconsumeerd worden voordat u naar bed gaat. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn koolhydraten een belangrijk onderdeel van elk dieet, maar of de inname van koolhydraten voor het slapengaan ook daadwerkelijk leidt tot een toename van de stand op de weegschaal?

In de meeste gevallen komt de angst voor wijdverbreide koolhydraten voort uit misverstanden. Nate Miyaki, auteur van "Intermittent Fist," gelooft dat koolhydraten zowel nuttig als schadelijk kunnen zijn, afhankelijk van de situatie. "Koolhydraten helpen ons bij het herstellen van de stress van anaerobe activiteit, maar zorgen er ook voor dat we vet opslaan tijdens periodes van lage activiteit. Het hangt allemaal af van de activiteit." Simpel gezegd gebruiken de atleten tijdens een hoge intensiteit training glycogeen, en deze stof moet opnieuw opgebouwd worden om een optimale toestand te bereiken. In andere gevallen heeft het lichaam voldoende koolhydraten reserves en dan zijn de de extra koolhydraten niet nodig. Miyaki vergelijkt de consumptie van koolhydraten met het tanken van een auto, "als de auto in de garage staat, heeft hij geen brandstof nodig. Overmatige consumptie van suiker kan vergeleken worden met het vullen van een volle tank. De brandstof loopt gewoon over. Bij mensen komt zo'n "overloop" in de bloedbaan terecht en zorgt voor overtollige vetreserves. "

Hierdoor wordt de energiebalans belast met de consumptie van koolhydraten, wat leidt tot een toename van het gewicht. Het probleem is dat veel mensen overdag te veel eten en dit wordt ‘s nachts in overtollig vet wordt uitgezet. Volgens Miyake leidt "het eten van te veel calorieën en koolhydraten in het algemeen tot problemen met het gewicht." Slechts één onderzoek, gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition», toonde aan dat het eten van koolhydraten voor het slapen gaan helpt bij het slapen 's nachts.  In plaats van aandacht te besteden aan de tijd van de dag, is het beter om je aandacht te richten op de totale hoeveelheid koolhydraten die je verbruikt en in overeenstemming te brengen met de leeftijd, gewicht en body type. Koolhydraten die verbruikt worden in de avond, zijn dus niet bijzonder schadelijk.

Conclusie: het verbruik van te grote hoeveelheden koolhydraten, ongeacht het tijdstip van de dag, leidt tot ongewenste gewichtstoename en veranderingen in lichaamsgewicht.

  • Schrijven: admin
  • Gepubliceerd In: Bodybuilding voeding
  • Datum Aangemaakt: 2017-03-06
  • Hits: 8132
  • Reactie: 0