Fruit: is het nuttig en onschadelijk, omdat ze denken? Hebben ze de opvang voor mensen die actief betrokken zijn in de sport te gebruiken? Probeer om ons materiaal te begrijpen

Wist u dat cafeïne het energieniveau tijdens de training kan beïnvloeden? Ontdek hier hoe u koffie het beste kunt consumeren.

Ieder van ons is weleens moe overdag, bijvoorbeeld door stress op werk of een slechte nachtrust. Tegen het einde van de dag hebben we het gevoel energieloos te zijn.  Het eerste ding dat vaak te binnen schiet is de vraag hoe kan mijn batterijen weer opladen, is koffie. Wees echter voorzichtig: als u koffie drinkt een paar uur voor de training, kan dit een serieuze klap zijn voor de energie en het uithoudingsvermogen, waardoor de training niet effectief zal zijn. 

WAAROM KOST KOFFIE ONS SOMS ENERGIE?

De hoge dosis cafeïne kan een negatieve invloed hebben op de atletische prestaties en schade toebrengen aan onze coördinatie. Het lichaam ontdoet zich van de vloeistof tijdens de training, wat weer kan leiden tot dehydratatie, hoofdpijn en vermoeidheid.

Een zekere dosis cafeïne kan nog steeds enige energie geven om te trainen, maar vanwege de bovengenoemde factoren zult u het niet merken.

WAT VOOR EFFECT HEEFT CAFEÏNE OP DE PRESTATIES?

 • Test: onthouden voor een paar dagen wanneer u geen cafeïne heeft ingenomen, om te zien of uw training verbetert deze dagen. Als u zich beter voelt, kan dat een reden zijn om cafeïne te vermijden;
 • Als u het gevoel heeft dat het drinken van cafeïne uw prestaties negatief beïnvloedt, probeer dan om de hoeveelheid cafeïne die u consumeert te verminderen en gebruik het alleen onmiddellijk voor de inspanning of tussendoor;
 • Als u niet zonder koffie kunt leven, kunt u een ​​kopje koffie drinken een uur voor de training;
 • Probeer vroeg in de ochtend te sporten, dan heeft de cafeïne nog niet veel tijd om een negatief effect op het lichaam te hebben.

KOFFIE IN DE OCHTEND

Positieve aspecten van het drinken van koffie voor de training:

 • Als u koffie zonder suiker en melk drinkt , zal de drank niet meer dan 2 kcal bevatten. Ook koffie voor de training helpt bij het versnellen van de stofwisseling en het verbranden van meer vet. Dergelijke eigenschappen van koffie zullen degenen die willen afvallen aanspreken. Als u besluit om uw uithoudingsvermogen te verbeteren, dan zal een kopje koffie en in dit geval helpen energie te behouden.
 • Cafeïne draagt bij tot de prikkeling van het zenuwstelsel en verbetert de concentratie voor de training. Deskundigen zeggen dat cafeïne helpt om spiervermoeidheid na het sporten en pijn weg te nemen.

NADELEN VAN KOFFIE CONSUMPTIE

We moeten ook de nadelige effecten van het drinken van koffie niet vergeten. Als een persoon lijdt aan hart-en vaatziekten, is het koffie van drinken voor de training verboden. Het beste is om zwarte of groene thee te drinken, of anders chocolademelk.

Meer voorzichtigheid is geboden bij het drinken van koffie voor degenen die lijden aan gastritis of zweren. Voor de training is het zeer belangrijk dat de lichaamsvloeistof verloren gaat, en koffie is een sterk diureticum. Wanneer u alleen koffie drinkt voor de smaak, kunt u beter cafeïnevrije koffie drinken. 

Op zichzelf is cafeïne een natuurlijk stimulerend middel dat energie stimuleert. Tijdens een training kan het drinken van koffie de intensiteit van de training verhogen. Deze training zal de beste resultaten opleveren.

 

KOFFIE EN GEWICHTSVERLIES

Cafeïne kan bijdragen ​​aan gewichtsverlies en een verbeterd uithoudingsvermogen. Als u niet van koffie houdt, is het mogelijk om andere producten waar cafeïne in zit te eten, zoals chocolade, thee, cacao en cola.  Cafeïne zit vaak in supplementen voor gewichtsverlies en medicijnen om de prestaties van fysieke activiteit te verbeteren.

Cafeïne heeft een positief effect op de metabolische processen, met name in samenhang met lichaamsbeweging. Een ander effect van cafeïne is het verhogen van efficiëntie.

Maar het is noodzakelijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van cafeïne voor de training, omdat de koffie bepaalde bijwerkingen kan hebben:

 • Het kan slapeloosheid veroorzaken;
 • Het kan leiden tot verslaving;
 • Het fungeert als een diureticum, wat leidt tot uitdroging;
 • Het verhoogt de afscheiding van maagsap;
 • Het verhoogt de bloeddruk;
 • Het kan een persoon nerveus en prikkelbaar maken.

Dus houd de reactie van lichaam op cafeïne goed in de gaten, omdat iedereen anders reageert erop. Wanneer u merkt na koffie productiever te worden, is een kopje per dag prima, anders is het beter naar alternatieven te kijken. 

 • Schrijven: admin
 • Gepubliceerd In: Bodybuilding voeding
 • Datum Aangemaakt: 2017-03-06
 • Hits: 2731
 • Reactie: 0