Azab 500

  • 6€
  • Excl. BTW: 6€
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • Merk: Parth
  • Model: 678
  • Pakket: 500mg 3 pillen
  • Middel: Azithromycin
Aantal:

Pharmachologic effect


Breed-spectrum antibioticum. Antibiotica-azalide, een vertegenwoordiger van een nieuwe subgroep van macroliden. Bij het maken van een ontsteking in hoge concentraties een bactericide effect.
Azitromycine Om een ​​gevoelige Gram-positieve kokken: Streptococcus pneumoniae, St. pyogenes, St. agalactiae, Streptococcus groepen CF en G, Staphylococcus aureus, St. viridans; Gram-negatieve bacteriën: Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Bordetella pertussis, B. parapertussis, Legionella pneumophila, H. ducrei, Campylobacter jejuni, Neisseria gonorrhoeae en Gardnerella vaginalis; Enkele anaerobe microorganismen: Bacteroides bivius, Clostridium perfringens, Peptostreptococcus spp; en Chlamydia trachomatis, Mycoplasma pneumoniae, Ureaplasma urealyticum, Treponema pallidum, Borrelia burgdorferi. Azithromycine actief tegen Gram-positieve bacteriën resistent tegen erytromycine.

Farmacokinetiek.


Afzuiging. Azithromycine snel geabsorbeerd uit het maagdarmkanaal, dankzij de stabiliteit in zuur milieu en lipofiliteit. Na orale toediening van 500 mg azitromycine azitromycine maximale concentratie in het plasma wordt bereikt na 2,5 uur, -2,96 en 0,4 mg / l. De biologische beschikbaarheid is 37% (Nederland).

Distributie in Nederland.


Azithromycine ver in de luchtwegen, urogenitale organen en weefsels (met name in de prostaatklier), de huid en zacht weefsel. De hoge concentratie in weefsels (10-50 keer hoger dan in bloedplasma) en een lange halfwaardetijd van azitromycine door lage binding aan plasmaproteïnen, en het vermogen om te penetreren in eukaryote cellen en geconcentreerd in een lage pH milieu lysosomen . Dit, op zijn beurt, wordt een groot schijnbaar distributievolume (31,1 l / kg) en hoge plasmaklaring. Het vermogen van azithromycine voornamelijk ophopen in lysosomen is bijzonder belangrijk voor intracellulaire pathogenen te elimineren. Het bleek dat fagocyten leveren azithromycin lokalisatie van infectieplaatsen waar het vrijkomt van fagocytose. De concentratie van azithromycine in de foci van infectie was significant hoger dan in gezond weefsel (gemiddeld 24-34%) en gecorreleerd met de mate van inflammatoire oedeem. Ondanks de hoge concentratie in fagocyten, azitromycine geen significant effect op de functie.
Azithromycine blijft bactericide concentratie van ontsteking binnen 5-7 dagen na de laatste dosis, die de ontwikkeling van korte (3 dagen en 5 dagen) behandelingskuren toegestaan.

Terugtrekking.


Uitscheiding van azithromycine uit plasma geeft in 2 fasen: halfwaardetijd van 14-20 uur in het bereik van 8 tot 24 uur na toediening, en 41 h - in het bereik van 24 tot 72 uur, waardoor voor de bereiding 1 maal / dag .

Opgericht door deskundigen uit Nederland indicaties


Infectieziekten veroorzaakt door pathogenen gevoelig voor de drug: infecties van de bovenste luchtwegen en bovenste luchtwegen - tonsillitis, sinusitis (ontsteking van de sinussen), tonsillitis (ontsteking van de amandelen / klieren /), otitis media (ontsteking van het middenoor holte); roodvonk; infecties van de onderste luchtwegen - bacteriële en atypische pneumonie (longontsteking), bronchitis (ontsteking van de bronchiën); infecties van de huid en weke delen -rozha, impetigo (een oppervlakkige pustuleuze huidletsels met de vorming van etterende korsten), secundair geïnfecteerde dermatitis (huidziekte); urineweginfecties - en gonorrheal negonoreyny urethritis (ontsteking van de plasbuis) en / of cervicitis (ontsteking van de baarmoederhals); Ziekte van Lyme (borreliose - een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de spirocheet Borrelia).

Geef beoordeling

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed