Generic Zovirax

 • 7€
 • Excl. BTW: 7€
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • Merk: Generic
 • Model: 675
 • Pakket: 5% Crème tube
 • Middel: Acyclovir (Zovirax)
Aantal:

Pharmachologic effect


Virustatica formulering die aciclovir actieve ingrediënt. Acyclovir is een synthetische stof een soortgelijke structuur als de guanine (component van nucleïnezuren complementair aan cytosine) door reactie met de specifieke enzymen worden omgezet acyclovir in een farmacologisch werkzame stof. In cellen geïnfecteerd met virussen, geproduceerd door specifiek enzym - thymidine kinase, die door verscheidene chemische reacties zetten acyclovir in acyclovir trifosfaat. Als gevolg van verzadiging van het cytoplasma van de geïnfecteerde cel een schending van acyclovir trifosfaat DNA virusreplicatie, waardoor de verstoring van de normale virale replicatie en de vorming van niet-levensvatbare virale eenheden. Het werkingsmechanisme van het geneesmiddel op basis van zijn structurele overeenkomst met deoxyguanosinetrifosfaat, waardoor een competitieve substitutie voorkomt op nucleotide trifosfaat van acyclovir in de synthese van viraal DNA. Het geneesmiddel heeft geen effect op gezonde cellen, omdat zij het enzym thymidinekinase en acyclovir blijft in een inactieve vorm. Voorts is de concentratie van acyclovir in de geïnfecteerde cellen significant hoger dan bij gezonde personen. Het geneesmiddel vertoont virustatica activiteit tegen herpes simplex virus type I en II, het virus dat waterpokken veroorzaakt. Acyclovir is een relatief matig actief cytomegalovirus.

Langdurig gebruik van het geneesmiddel, met name voor patiënten met immunodeficiëntie virussen resistentievorming waargenomen voor formuleringen die acyclovir. Resistente virusstammen worden gekenmerkt door lage of stoornis thymidine structuur, veranderingen in de structuur van het virale DNA-polymerase.
Wanneer toegepast in de vorm van het geneesmiddel acyclovir oogzalf wordt snel geabsorbeerd in de cornea en creëert een hoge concentratie in de waterige humor. Systemische absorptie van het geneesmiddel wanneer toegepast op de cornea verwaarlozen, bijna bepaald acyclovir in plasma, een bepaalde hoeveelheid acyclovir in urine.
Bij de toepassing van het geneesmiddel in de vorm van zalven verwaarloosbare systemische absorptie van acyclovir.

Voor intraveneuze infusie, de maximale geneesmiddelconcentratie in plasma waargenomen na 1 uur na infusie. De halfwaardetijd bij volwassenen is 2,9 uur, 3,8 uur bij pasgeborenen.
Na orale toediening van het geneesmiddel werkzame stof gedeeltelijk wordt geabsorbeerd in de bloedbaan. Voordat het geneesmiddel in een dosis van 200 mg elke 4 uur maximaal evenwichtsconcentratie geneesmiddel in het bloedplasma ongeveer 3,1mkmol en minimale evenwichtsconcentratie van het geneesmiddel ongeveer 1,8.
De mate van plasma eiwitten door lage (9-33%). Het geneesmiddel in hoge concentraties in de cerebrospinale vloeistof wordt bepaald. Acyclovir wordt gedeeltelijk gemetaboliseerd in de lever. voornamelijk uitgescheiden door de nieren als intact of in de vorm van metabolieten.
Oudere mensen hebben iets verhoogde de halfwaardetijd van aciclovir.

Bij patiënten wereldwijd, waaronder Nederland lijdt aan nierfalen de halfwaardetijd van acyclovir tot 19,5 uur, hemodialyse tot een halfwaardetijd van 5,7 uur.

Opgericht door deskundigen uit Nederland indicaties


Het product is bedoeld voor lokale en systemische gebruik bij patiënten in Nederland met dergelijke ziekten:

 • Infectieziekten van de huid en slijmvliezen veroorzaakt door het herpes virus type I en II, waaronder die voor de behandeling van primaire genitale herpes en herhaling;
 • Infecties veroorzaakt door varicella-zoster-virus en herpes zoster;
 • Herpesinfectie I en type II bij zuigelingen;
 • Het geneesmiddel wordt ook gebruikt voor de preventie van infectieziekten veroorzaakt door het herpes simplex virus, bij patiënten met immuundeficiëntie;
 • Ter voorkoming van cytomegalovirus infectie bij operaties voor beenmergtransplantatie.

Geef beoordeling

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed