Misschien heb je gehoord van deze sporten supplementen zoals glutamine, maar waarschijnlijk nooit geprobeerd om het op te nemen in zijn eigen set van sportvoeding. Glutamine denk dat je niet nodig hebt? Misschien zo, misschien niet ...

Once upon a time twee zussen - creatine en glutamine. Creatine is hot - er is geen twijfel over bestaan. Het ziet er geweldig - een mooi kleurtje, lange benen geschoeid in sandalen. Ja, Kretatin gedwongen om aandacht te trekken, waar het lijkt. Ze kreeg zelfs op de cover van populaire tijdschriften!

Glutamine, anderzijds, gesloten, draagt ​​een bril, steunen op tanden zelden lossen haar. Natuurlijk is het niet aan te trekken zoveel aandacht als Creatine. Maar dit, blijkbaar, haar niet de moeite, zelfs wanneer de jongens "duwde hem aan de kant" om een ​​beetje meer te communiceren met creatine.

Maar als je de glutamine bril te verwijderen, bretels, laat haar haren worden ontslagen, je zal zeer sexy weinig ding te zien. Ja, trouwens, ze is slim en met een grote bankrekening. Een complete set, wat kan ik zeggen!


"Ik denk dat het tijd om kennis te maken met glutamine"

Q // Waarom heb ik glutamine nodig?

Glutamine - dit is een van die stoffen die niet de aandacht die het verdient ontvangt. Helaas werd hij geduwd in de schaduwen helderder producten zoals creatine, HGH, prohormonen. In de zeer concurrerende industrie van sportsupplementen fabrikanten zijn tevreden met de wedstrijd te gooien naar de winkels de nieuwste, beste, waardoor het voordeel van supplementen.

Mensen zijn meestal geschokt dat ik gecrediteerd glutamine in de categorie van de "vitale supplementen" (vitale supplementen draag ik degenen zonder wie ik niet kan leven). Naar mijn mening, glutamine inneemt op dezelfde plaats als de wei-eiwit maaltijdvervanger poeder (MRP) en essentiële vetzuren. Ja, dat klopt, jongens en meisjes, ik zet glutamine boven creatine in termen van belang. Geschokt? Geloof me, je bent niet de eerste ...

Dus, glutamine is niet volledige pagina's, opdringerige reclame dat het de spiermassa zal toenemen met 200%, en zelfs 300%, maar het legt de basis voor een sterke basis in zowel atleten en gewone mensen. Glutamine kan de afgifte van groeihormoon verhogen, verlagen spierpijn, snelheid herstel, je lichaam te helpen in tijden van stress, helpt bij het stimuleren van de eiwitsynthese, de spieren doet toenemen, verleent steun aan het immuunsysteem, helpen een groot aantal van de inwendige organen.

glutamine niveaus in bloedplasma is een indicator ter bepaling van de overtrainingssyndroom (OTS), glutamine kan helpen om dit syndroom te voorkomen. Bovendien glutamine helpt bij de productie van glutathion, een van de meest krachtige antioxidanten in het lichaam. Zoals ik al zei, glutamine - een kleine, maar sexy weinig ding.

Q // Wat is glutamine?

Glutamine - één van een aantal van aminozuren die het eiwit. In het menselijk lichaam, het aandeel van glutamine bij de vrije aminozuren is meer dan 60 procent, waardoor het de leidende aminozuur glutamine. Oorspronkelijk glutamine behandeld essentiële aminozuren, omdat het kan worden gesynthetiseerd uit andere aminozuren - aminozuren glutaminezuur, isoleucine en valine.

Onlangs echter, glutamine wordt overgebracht in de categorie "conditioneel essentiële" aminozuren omdat het menselijk lichaam kan niet altijd werken zoveel glutamine behoefte. Ik geloof dat beide verkeerd label.

Wanneer u te verklaren dat er iets "niet essentieel", maar al te vaak mensen beginnen te denken dat het niet noodzakelijk of belangrijk. Ik geloof dat glutamine belangrijk en noodzakelijk. Het basisbedrag van glutamine wordt geproduceerd en opgeslagen in de skeletspier en de longen. Glutamine wordt verkocht in poedervorm of in capsules. Het poeder, die ik liever, wit en pluizig, zoals het materiaal dat u ziet in Hollywood partijen (gewoon niet proberen om glutamine snuiven). Aroma zoet, de smaak is niet lekker.

Q // Waarom iemand zou meer glutamine nodig heeft dan zijn lichaam kan prizvesti?

Oefeningen of dagelijkse stress (bijvoorbeeld als je bijna betrapt met de vrouw van de baas ... de baas van de tabel) kunnen de reserves van glutamine te verminderen. Patiënten, mensen zijn in kritieke toestand, brandwonden, postoperatieve patiënten moeten ook extra doses van glutamine. Wanneer het lichaam wordt benadrukt of gewond raakt, het begint te glutamine absorberen uit de inventaris in de skeletspier.

In een poging om zichzelf te genezen, het lichaam stuurt cumulatieve glutamine beschadigde weefsel. Wanneer glutamine reserves uitgeput, het vermogen om beschadigd weefsel te herstellen af. Katabole stress die stress of letsel begeleidt, kan glutamine te verlagen met meer dan 50%. Dit vergroot in hoge mate de lijst van degenen die extra glutamine nodig, iedereen die oefeningen dagelijks blootgesteld aan stress, doet is gewond, ziek, zullen profiteren van extra glutamine. Dus als je baas is "gevangen" u, kunt u glutamine nodig als een anti-stress-agent of postoperatieve.

Q // Heeft u overtraining?

"Ik train vijf dagen per week, in een poging om je kont te verminderen, en geen resultaten te bereiken. Maar dat is niet alles, ik krijg altijd ziek, ik ben geïrriteerd, mijn kont zwaait een meter achter me als ik ga. Ik denk niet dat ik in staat om meer te trainen zal zijn, maar wil op zijn minst enige resultaten te zien. Wat doe ik verkeerd? "

Dat was de vraag die ik stelde onlangs, kan iemand zeggen dat het is overtraining? Soms dagelijkse slaps genoeg is, iemand om wakker te worden. Er zijn vele situaties in het leven waar meer is niet beter (natuurlijk, gebeurt het vaak dat hoe meer hoe beter).

Overtraining wordt vaak bepaald door het niveau van glutamine in het bloedplasma, is een gevolg van het volume of de intensiteit van de training, dan toelaatbaar bestaande hersteltijd. Als je het lichaam niet genoeg gelegenheid om te herstellen tussen de trainingen niet geven, kan het lichaam niet voldoende reparatie zelf, en het resultaat is overtraining. Overtraining is verantwoordelijk voor de verminderde lichamelijke activiteit, het immuunsysteem problemen, inactiviteit, prikkelbaarheid. Het meest vervelende is dat de aanwezigheid van overtraining slechts een tijd van rust, voeding, supplementen kunnen helpen. Helaas, het herstel duurt veel langer dan in de "ontvangende" overtraining.

Veel atleten zijn in een toestand van overtraining gedurende 6 opeenvolgende maanden. In een recente studie, wetenschappers observeerden de zeven atleten die de langste afstand van 10 opeenvolgende dagen liep. Volgens wetenschappers, zelfs na 6 dagen toegewezen voor de restauratie sommige atleten werden gereduceerd glutamine in plasma.

In dezelfde studie, vonden de onderzoekers dat na de atleten slechts één training hebben besteed door het maken van een korte sprint, glutamine niveaus in plasma daalde met 45%. Zoals u kunt zien, kan glutamine in het bloed plasma heel gemakkelijk worden verminderd, en het kan laag blijven voor een lange tijd.

Ik geloof dat suppletie met glutamine - een verstandige manier te beschikken om glutamine handhaven in de skeletspieren, maar ook de glutamine in bloed plasma te handhaven. Handhaven voorraden glutamine en glutamine niveaus in het bloedplasma kan een zeer effectieve manier om de mogelijkheid overtraining beperken. De Ouden zei: "een ounce van preventie is de moeite waard een pond genezen" liever niet zeggen.

Q // Hoe zit het groeihormoon?

Groeihormoon door de hypofyse, een zeer complexe hormoon dat bestaat uit 191 aminozuren. De toename van de vetvrije massa, verminderen lichaamsvet, sex-appeal, stemming, geheugen, alertheid verhogen - allemaal in verband met groeihormoon. Helaas, na 30 jaar, begint het lichaam minder groeihormoon, en de leeftijd van de afscheiding wordt verminderd.

Door de daling van de secretie van groeihormoon, kunnen we verwachten dat de bovenbeschreven omgekeerde weergave eigenschappen. Als we kunnen voorkomen en omkeren van de boor verminderde secretie van groeihormoon, kunnen we een beetje elasticiteit aan onze gang, wat stevigheid in de beweging van de pen, en een beetje meer in ons yohuu yo. Het is mogelijk dat het groeihormoon en dus is de bron van de jeugd.

Er zijn twee manieren om secretie van groeihormoon te verhogen: Gebruik recombinant groeihormoon (gesynthetiseerd in laboratoria en in de vorm van injectie), of de hypofyse stimuleren van het hormoon natuurlijk te verhogen. Therapie met synthetisch groeihormoon kost meer dan $ 20 000 per jaar en in de meeste gevallen niet gedekt door de ziektekostenverzekering.

Voor de meeste synthetische groeihormoon niet beschikbaar om financiële redenen. Anderzijds, met de producten hypofyse werking stimuleren kan de afscheiding van groeihormoon te verhogen met voldoende economisch.

Glutamine - geteste supplement, verhoogt het niveau van groeihormoon in het bloedplasma. Binnen 45 minuten na het eten van een licht ontbijt 9 deelnemers ontvingen dvuhgrammovuyu deel van glutamine. Na slechts 30 minuten van groeihormoon in het bloed plasma verhoogd met 430% en keerde terug naar normaal na 90 minuten. Gezien de hoeveelheid ontdekkingen met betrekking tot de verhoging van het groeihormoon, het onderzoek is zeer goed.

Als u geïnteresseerd bent in een goedkope manier om het niveau van groeihormoon in het bloedplasma te verhogen, kunt u 2-5 gram glutamine per keer gebruiken 5-6 keer per dag tussen de maaltijden. Normaal gesproken, groeihormoon in het bloed snel na het in slaap vallen, zorg ervoor dat de laatste inname van glutamine duurde niet lang voor het slapengaan.


  • Schrijven: admin
  • Gepubliceerd In: Bodybuilding voeding
  • Datum Aangemaakt: 2017-03-06
  • Hits: 663
  • Reactie: 0