Misschien heb je gehoord van deze sporten supplementen zoals glutamine, maar waarschijnlijk nooit geprobeerd om het op te nemen in zijn eigen set van sportvoeding. Glutamine denk dat je niet nodig hebt? Misschien zo, misschien niet ...

Misschien heeft u weleens gehoord van sportsupplementen zoals glutamine, maar u heeft waarschijnlijk nog nooit geprobeerd om het op te nemen in uw sportvoeding. Denkt u dat u glutamine niet nodig heeft? Misschien wel, misschien niet… 

Het is tijd om kennis te maken met glutamine.

Q. WAAROM HEB IK GLUTAMINE NODIG?

Glutamine is een van die stoffen die niet de aandacht ontvangt die het verdient. Mensen zijn meestal geschokt dat ik glutamine in de categorie van "vitale supplementen" plaats. Glutamine staat in mijn mening op dezelfde plaats als de maaltijdvervanger voor eiwit(MRP) en essentiële vetzuren. Ja, dat klopt, ik zet glutamine boven creatine in termen van belang. Geschokt? Geloof me, u bent niet de eerste ...

Glutamine is laat wellicht de spiermassa niet zo veel toenemen als men in sommige reclames doet geloven (200%, en zelfs 300% toename), maar het legt wel een sterke basis bij zowel atleten als gewone mensen. Glutamine kan de afgifte van groeihormoon verhogen, spierpijn verminderen, het herstel versnellen, uw lichaam helpen in tijden van stress, de eiwitsynthese stimuleren, de spiermassa verhogen, het immuunsysteem ondersteunen en een hele reeks interne organen helpen.

Het glutamine level in bloedplasma is een indicator om het overtrainingssyndroom (OTS te bepalen glutamine kan helpen om dit syndroom te voorkomen. Bovendien helpt glutamine bij de productie van glutathion, een van de meest krachtige antioxidanten in het lichaam. Zoals ik al zei, glutamine - een klein, maar bijzonder ding.

Q. WAT IS GLUTAMINE?

Glutamine behoort tot een van de aminozuren van het eiwit. In het menselijk lichaam, is het aandeel van glutamine bij de vrije aminozuren meer dan 60 procent, waardoor het de leidende aminozuur glutamine is. Glutamine behandeld essentiële aminozuren, omdat het kan worden gesynthetiseerd uit andere aminozuren - aminozuren glutaminezuur, isoleucine en valine.

Onlangs is glutamine echter overgebracht naar de categorie van "voorwaardelijk essentiële" aminozuren, omdat het menselijk lichaam niet altijd evenveel glutamine kan verwerken. Ik geloof dat beide verkeerd gelabeld zijn.

Wanneer je verklaart dat iets "niet essentieel" is, beginnen mensen maar al te vaak te denken dat het niet nodig of belangrijk is. Ik geloof dat glutamine belangrijk en noodzakelijk is. De basishoeveelheid glutamine wordt geproduceerd en opgeslagen in de skeletspieren en de longen. Glutamine wordt verkocht in poedervorm of in capsules. Het poeder, waar mijn voorkeur naar uitgaat, is wit en pluizig. 

 

Q // WAAROM ZOU IEMAND MEER GLUTAMINE NODIG HEBBEN DAN ZIJN LICHAAM KAN MAKEN?

Oefeningen met dagelijkse stress kunnen de reserves van glutamine verminderen. Patiënten, mensen in kritieke toestand, brandwonden, post-operatieve patiënten hebben ook extra doses glutamine nodig. Wanneer het lichaam gestrest of gewond is, begint het glutamine te absorberen uit de voorraad in de spieren.

In een poging om zichzelf te genezen, zendt het lichaam cumulatief beschadigd glutamine weefsel uit. Wanneer de glutamine reserves uitgeput zijn, neemt het vermogen om beschadigd weefsel te herstellen af. Katabole stress die gepaard gaat met stress of letsel kan glutamine met meer dan 50% verminderen. Dit vergroot de lijst van degenen die extra glutamine nodig hebben aanzienlijk: iedereen die dagelijks blootgesteld wordt aan stress, geblesseerd is of ziek is, zal baat hebben bij extra glutamine. 

 

Q // TRAIN IK TE VEEL?

"Ik train vijf dagen per week, in een poging om mijn billen te trainen, maar ik bereik geen. Daarnaast ben ik altijd ziek en geïrriteerd. Ik denk niet dat ik in staat ben om meer te trainen. Ik wil op zijn minst enige resultaten zien. Wat doe ik verkeerd? "

Dat was de vraag die mij onlangs gesteld werd. Is dit overtraining? Er zijn vele situaties in het leven waar meer niet altijd beter is. 

Overtraining wordt vaak bepaald door het glutaminegehalte in het bloedplasma, is een gevolg van de intensiteit van de training en de toegestane hersteltijd. Als u het lichaam niet voldoende gelegenheid geeft om te herstellen tussen trainingen door, kan het lichaam zichzelf niet voldoende herstellen, en het resultaat is overtraining. Overtraining is verantwoordelijk voor verminderde lichamelijke activiteit, problemen met het immuunsysteem, inactiviteit en prikkelbaarheid. Het vervelendste is dat bij overtraining alleen een periode van rust, voeding en supplementen kan helpen. 

Veel atleten verkeren 6 maanden achtereen in een staat van overtraining. In een recente studie observeerden wetenschappers de zeven atleten die een lange afstand liepen op 10 opeenvolgende dagen. Volgens de wetenschappers hadden sommige atleten zelfs na 6 dagen al een verminderd glutamine in hun plasma.

In dezelfde studie ontdekten onderzoekers dat nadat atleten slechts één training met een korte sprint ded, het glutaminegehalte in hun plasma met 45% daalde. Zoals u kunt zien, kan glutamine in bloedplasma zeer gemakkelijk worden verlaagd, en het kan voor een lange tijd laag blijven.

Ik geloof dat glutamine supplementen geschikt zijn om de glutamine in de skeletspieren en in het bloedplasma op pijl te houden. Het op peil houden van de voorraad glutamine en het glutaminegehalte in het bloedplasma kan een zeer effectieve manier zijn om de mogelijkheid van overtraining te beperken. 

 

Q // HOE ZIT HET MET  GROEIHORMONEN?

Groeihormonen zijn een zeer complexe hormoon die bestaan uit 191 aminozuren. De toename van de vetvrije massa, het verminderen lichaamsvet, sex-appeal, stemming, geheugen en verhoogde alertheid staan allemaal in verband met groeihormonen. Helaas begint het lichaam na de leeftijd van 30 jaar minder groeihormonen te produceren.

Door de afname van de afscheiding van groeihormoon kunnen we het omgekeerde verwachten van de hierboven beschreven eigenschappen. Als we de verminderde afscheiding van groeihormoon kunnen voorkomen en omkeren, kunnen het ouderwordingsproces een beetje tegenhouden.

Er zijn twee manieren om de afscheiding van groeihormoon te verhogen: Gebruik maken van recombinant groeihormoon (gesynthetiseerd in laboratoria en in de vorm van injectie), of de hypofyse stimuleren om het hormoon op natuurlijke wijze te verhogen. Therapie met synthetische groeihormonen kost meer dan 20.000 dollar per jaar en wordt in de meeste gevallen niet door de ziektekostenverzekering gedekt.

Voor de meeste mensen zijn synthetische groeihormoon niet beschikbaar om financiële redenen. Anderzijds kunnen de producten die de hypofysefunctie stimuleren de afscheiding van groeihormonen met voldoende economische middelen verhogen.

Glutamine is een getest supplement dat het niveau van groeihormonen in bloedplasma verhoogt. Binnen 45 minuten na het eten van een licht ontbijt kregen 9 deelnemers een deel glutamine toegediend. Na slechts 30 minuten steeg het groeihormoon in het bloedplasma met 430% en was na 90 minuten weer normaal. Gezien de hoeveelheid ontdekkingen in verband met de toename van groeihormonen is het onderzoek zeer geslaagd.

Als u geïnteresseerd bent in een goedkope manier om het niveau van groeihormoon in het bloedplasma te verhogen, kunt u 2-5 gram glutamine per keer voor 5-6 keer per dag tussen de maaltijden gebruiken. Normaal gesproken worden groeihormonen in het bloed opgenomen na het in slaap vallen. Zorg ervoor dat de laatste inname van glutamine niet lang voor het slapen gaan wordt ingenomen.

  • Schrijven: admin
  • Gepubliceerd In: Bodybuilding voeding
  • Datum Aangemaakt: 2017-03-06
  • Hits: 1343
  • Reactie: 0