Lasix

  • 4€
  • Excl. BTW: 4€
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • Merk: Lasitan
  • Model: 635
  • Pakket: 40mg (15 pillen)
  • Middel: Furosemide (Lasix)
Aantal:

Pharmachologic effect


Het werkzame bestanddeel van Lasix - Furosemide - een diuretisch effect blokkeert de reabsorptie van natrium en chloride in het opgaande deel van de lus van Henle. Geringe mate Lasix werkt op de gekronkelde tubuli, wordt dit mechanisme niet gerelateerd aan antialdosterone activiteit of remming van koolzuuranhydrase. Lasix bevordert de uitscheiding van kalium, magnesium, calcium.

Lasix wanneer intraveneus toegediend, kan de bloeddruk snel genoeg, de druk in de longslagader en drukinstelling van de linker ventrikel te reduceren. Het diuretische effect werd reeds waargenomen na 5 min., Bereiken een maximum voor een half uur, de duur van diureticum bedraagt ​​ongeveer 2 uur.
Wanneer diuretisch effect van Lasix toegediend begint binnen het eerste uur, met een piek na 1,5-2 uren, de duur van de effectieve periode van ongeveer 7 uur.
In het lichaam Lasix (Nederland) gemetaboliseerd en voornamelijk uitgescheiden in de urine, in de vorm van verbindingen met glucuronzuur.

indicaties


1.Otechny syndroom, die ontstaan ​​als gevolg van:
- Hartziekte;
- Nierziekte;
- Leverziekte;
- Acute linker ventrikel falen;
- Burn ziekte;
- Pre-eclampsie zwangerschap (Lasix enkel mogelijk is na het herstel van de BCC).
2. Geforceerde diurese.
3. Gecombineerde behandeling van hypertensie.

Wijze van toepassing. Tips uit Nederland atleten


Dosering en doseringsschema dient individueel worden ingesteld, afhankelijk van de mate van schending van de water- en elektrolytenbalans, de waarde van de glomerulaire filtratiesnelheid. Verdere dosisaanpassingen vereist, afhankelijk van de ernst van de toestand van de patiënt, de omvang van diurese. Meestal het geneesmiddel in Nederland wordt toegediend in tabletvorm, maar indien dit niet mogelijk is of het om dringende omstandigheden het geneesmiddel intraveneus toegediend zou de introductie van Lasix niet minder dan 1,5-2 minuten.

Met een gemiddelde ernst van oedeem syndroom Lasix een initiële dosis is 20-80 mg of 20-40 mg oraal of intraveneus intramusculair, met weinig effect, kan de dosis worden verhoogd tot 40 mg in het geval van orale toediening en 20 mg wanneer toegediend Lasix injectie. Het verhogen van de dosis mag niet eerder dan 6-8 uur na het innemen van een initiële orale dosis, en niet eerder dan 2 uur na parenterale toediening. Aanpassing van de dosis vindt plaats tot een adequate diurese. Matched aldus enkele dosis kan eenmaal per dag of tweemaal toegediend. Het maximale effect van Lasix optreden als geneesmiddel 2-4 maal per week gegeven.
Voor de kinderen, de dosering afhankelijk van het lichaamsgewicht en de wijze van toediening van Lasix van het kind. De initiële dosering voor orale toediening is 2 mg / kg, de toedieningsweg injectie - 1 mg / kg. Daarna kan de dosis verhogen tot 2 mg / kg bij orale toediening en 1 mg / kg wanneer het parenteraal wordt toegediend. Het verhogen van de dosis mag niet eerder dan 6-8 uur na het innemen van een initiële orale dosis, en niet eerder dan 2 uur na parenterale toediening.

De gecombineerde behandeling van hypertensie, Lasix dosis gewoonlijk 80 mg / dag, bij voorkeur de dagelijkse dosis worden verdeeld in twee stappen. Een verdere verhoging van de dosis is onpraktisch, met weinig effect op andere antihypertensiva voegen.
Wanneer longoedeem intraveneuze toediening 40 mg, met weinig effect in 20 minuten kan worden opgenomen zelfs 20-40 mg.
Tijdens de geforceerde diurese, 20-40 mg Lasix toegevoegd aan een oplossing voor intraveneuze infusie. Verdere Lasix dosering kan worden aangepast afhankelijk van de waterhuishouding elektrolyt en de conditie van de patiënt.

Geef beoordeling

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed